Wat kost een keukenrenovatie? | Wolters Renovatie Keukens

Wat kost een keukenrenovatie?

In dit blogartikel vertellen we je wat een Keukenrenovatie kost

De kosten van een keukenrenovatie kunnen ver uiteenlopen. Het ligt er maar net aan welk soort renovatie men kiest en bij welke aanbieder deze renovatie wordt afgenomen. Het gros van de mensen denkt bij een renovatie al snel aan het compleet vervangen van de hele kookruimte. Maar dat is helemaal niet nodig! Er zijn namelijk een hoop alternatieven, die niet alleen goedkoper, maar ook effectiever zijn. Er is minder werk mee gemoeid, waardoor de verbouwing van je kookstation minder tijd in beslag neemt. En dat is ideaal, want je wilt natuurlijk zo snel mogelijk gebruik maken van die geweldige nieuwe keuken!

Verbouwing als keukenrenovatie

Zoals hierboven al vermeld werd, staat een keukenrenovatie dus niet altijd gelijk aan een complete verbouwing. Zo’n volledige sloop en herbouw kost vaak meer dan je lief is. Niet alleen in valuta, maar ook in tijd. De eerste week is dat uit eten gaan en het bestellen van pizza’s, patat en frikandellen nog leuk. Maar wanneer die tweede week aanbreekt komt al dat eten buiten de deur je wel de strot uit. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kostenpost die al dat eten met zich meebrengt. Veel mensen kiezen daarom (terecht) voor één van de alternatieven. Lees hieronder snel verder om meer te leren over die betere opties.

Keukenrenovatie met lage kosten

Uiteraard heeft niet iedereen zomaar een zak met geld liggen om een hele keuken te renoveren. Daarom bespreken we hier ook graag de budget optie. Ook als je een kleine portemonnee hebt, kun je al een heel eind komen. Een erg goedkope ingreep waarmee een keuken een nieuwe frisse look krijgt is het schilderen ervan. Demonteer kastjes en lades en geef ze een sprankelend likje verf. Je zult zien dat je keuken met zo’n kleine ingreep erg makkelijk voorzien is van een heerlijk aangename uitstraling, waarmee je weer een aantal jaren vooruit kan.

Keuken als nieuw door renovatie

Met een wat groter budget is een keuken makkelijker op zo’n manier te renoveren dat het verschil met een spiksplinternieuw keukenblok nauwelijks te zien is. De aanschaf van een nieuwe keuken is haast overbodig, wanneer je kijkt naar de mogelijkheden van renovaties. Het vervangen van keukendeurtjes, keukenblad, kranen en andere onderdelen lijkt misschien een hoop werk dat tijdrovend en prijzig is. Echter, het tegendeel is waar. Wanneer vergeleken met de aanschaf van een nieuwe keuken, kun je voor de helft van het geld al hetzelfde effect bereiken. Je buren, je familie, maar ook jijzelf zal het verschil tussen een gerenoveerde en een nieuwe keuken niet zien. Kies daarom voor een keukenrenovatie!

Weinig kosten in tijd en geld

Al talloze anderen die hun keuken van een nieuwe look wilden voorzien zijn je voorgegaan en kozen voor een renovatie. Net als zij zul je uiteindelijk zien dat jouw gerenoveerde keuken nagenoeg niet te onderscheiden is van een peperdure keuken. De renovatie zal vele malen minder tijd in beslag nemen dan de bouw van zo’n nieuwe keuken zou nemen. Een keukenrenovatie hoeft dus helemaal niet veel te kosten. Niet in tijd en niet in geld! Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag dan eenvoudig een prijsindicatie aan via onze handige calculator.

Close
Go top