Wanneer kiest u voor keukenrenovatie? | Wolters Renovatie Keukens

Wanneer kiest u voor keukenrenovatie?

De keuken is een centrale plek binnen het huis waar veel tijd wordt doorgebracht. Het is daarom belangrijk dat deze geheel naar wens is ingericht en afgewerkt. Merkt u dat uw keuken na enige tijd niet meer aan al uw wensen voldoet? Dan zijn er twee mogelijkheden waar u naar kunt kijken: een compleet nieuwe keuken of keukenrenovatie.

Keukenrenovatie wordt vaak over het hoofd gezien maar kan een prima alternatief zijn voor het plaatsen van een prijzige nieuwe keuken. Dit hangt echter wel van de situatie af. Wij begrijpen dat dit een grote en moeilijke beslissing is om te nemen en daarom hebben we de voor- en nadelen van keukenrenovatie voor u op een rijtje gezet.

De voordelen van keukenrenovatie

Het grootste voordeel van keukenrenovatie is de prijs. Een compleet nieuwe keuken plaatsen is vaak vele malen duurder dan een keukenrenovatie. Als uw keuken nog in goede staat verkeert, kunt u keukenrenovatie zeker overwegen. De kleur, kraan en handgrepen kunnen volledig worden aangepast waardoor uw keuken een compleet nieuwe look krijgt. Het voelt dus alsof er een nieuwe keuken is geplaatst, maar dan voor een aanzienlijk lagere prijs. Dus voor mensen met een wat lager budget, is keukenrenovatie een uitstekend alternatief.

Een ander bijkomstig voordeel is de eventuele waardestijging van uw huis. Hierboven is al genoemd dat keukenrenovatie stukken voordeliger is dan het plaatsen van een compleet nieuwe keuken. Keukenrenovatie kan er dus voor zorgen dat uw huis in waarde stijgt doordat de keuken eruit ziet als nieuw en de uitstraling van het huis verbetert, maar dan voor een relatief lage prijs. Keukenrenovatie leidt echter niet altijd direct tot een waardestijging van het huis. De indeling van de keuken en de omvang van de renovatie hebben hier bijvoorbeeld invloed op.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor keukenrenovatie? Maak dan gebruik van onze handige calculator, of neem contact met ons op om de mogelijkheden tot renovatie van uw keuken te bespreken.

De nadelen van keukenrenovatie

Toch is keukenrenovatie niet voor iedereen de beste keuze. Als u de indeling van uw keuken compleet wilt wijzigen, is dat moeilijk te realiseren met enkel een renovatie. Er zijn wel mogelijkheden, maar dat betekent ook dat de kosten behoorlijk zullen stijgen waardoor renoveren minder aantrekkelijk wordt. In dit geval kunt u wellicht beter kiezen voor een nieuwe keuken.

Daarnaast staat een gerenoveerde keuken niet gelijk aan een nieuwe keuken. Als u een keuken heeft die door veel gebruik of ouderdom in slechte staat verkeert, is het niet aan te raden om enkel te renoveren. Uw keuken ziet er dan beslist weer beter uit maar na een aantal jaren loopt u weer tegen hetzelfde probleem aan. Bij het kiezen voor keukenrenovatie moet altijd rekening worden gehouden met de staat van de keuken.

Maar ook bij het uitzoeken van een nieuwe keuken helpen wij u graag. Op Wolters Keukens vindt u ons gevarieerde aanbod aan keukens. Alle keukens zijn volledig naar uw wens aan te passen! Kom langs in onze showroom, wij helpen u graag verder op weg.

Close
Go top