Uw keuken vernieuwen? | Wolters Renovatie Keukens

Uw keuken vernieuwen? Ontdek de mogelijkheden!

Laat uw Keuken Vernieuwen door Wolters Renovatie KeukensHet vernieuwen van een keuken klinkt voor veel mensen als een grote uitgebreide klus. Een klus waarbij je weken aaneengesloten geen gebruik kunt maken van je kookstation. Een klus waarbij er constant mensen door je huis lopen die voor een hoop kabaal zorgen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grote kostenpost die hier bij komt kijken.

Uw complete keuken vernieuwen

De hierboven genoemde omschrijving is absoluut aan de orde wanneer je een compleet nieuwe keuken aanschaft. Je zult een nieuwe keuken moeten uitzoeken en samenstellen die precies past in de ruimte. Daarnaast kost het tijd en geld om het oude keukenblok eruit te slopen. Vaak voelt men zich ook genoodzaakt om meteen de hele vloer en alle muren aan te pakken, aangezien het grootste deel van de ruimte toch al compleet vervangen wordt. Dit brengt allemaal extra kosten met zich mee. Gelukkig kan het goedkoper!

Goedkoop vernieuwen

Het is helemaal niet nodig om de hele keuken te vervangen met een volkomen nieuwe variant. Steeds meer mensen kiezen voor het goedkopere alternatief: renoveren. Door je keuken te renoveren is het erg makkelijk om op een betaalbare manier de uitstraling van je kookstation op te frissen. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn namelijk verschillende gradaties van renovatie.

Vernieuwen door schilderen

De makkelijkste en goedkoopste manier is om je keukenblok te voorzien van een nieuw likje verf. Dit is vooral goedkoop omdat het een klus is die door jezelf uit te voeren is. Het klinkt misschien als een minieme aanpak, maar door een nieuwe frisse kleur aan te brengen verandert vaak de hele look van een keuken. Zeker voor mensen met een kleine portemonnee is dit dus een goede optie.

Professionele renovatie als vernieuwing

Wanneer mensen het werk liever uit handen geven, is een professionele renovatie van een keuken de meest geschikte optie. Het verschil tussen een renovatie en het plaatsen van een nieuw keukenblok, is dat het grootste deel van de oude keuken behouden zal blijven. Het oude keukenblok wordt gestript. Daardoor kan er met de basis van dat blok worden verder gewerkt. Met een renovatie vervang je als het ware de buitenlaag.

Opties bij renovatie

Bij een renovatie valt er eigenlijk net zo veel te kiezen in opties als bij de aanschaf van een compleet nieuwe keuken. Het is mogelijk om verschillende soorten fronten voor keukenkastjes en lades te kiezen. Daarbij valt te selecteren op materiaal, dikte, reliëf en natuurlijk ook de kleur. Maar denk bijvoorbeeld ook eens na over het brede assortiment aan knoppen en grepen waaruit te kiezen valt. Alleen al met de deurtjes zijn er talloze manieren te bedenken om een keuken helemaal persoonlijk te maken. Daarnaast valt er natuurlijk ook nog een keuze te maken in het soort keukenblad dat opnieuw geplaatst wordt. Maar er valt ook te denken aan het vervangen van een oven, magnetron of een vaatwasser.

Beste alternatief bij vernieuwen

Een renovatie brengt dezelfde mogelijkheden als een volledige verbouwing. Met beide opties is het mogelijk om je keuken een persoonlijke uitstraling te geven. Het voordeel van een renovatie is dat het goedkoper is en minder tijd kost voordat een keuken vernieuwd is. Daarnaast blijft de basis van het oude keukenblok behouden, waardoor je niet hoeft te wennen aan een compleet nieuwe, misschien wel erg onhandige indeling. Dus ben je van plan om je keuken aan te pakken? Kies dan voor een renovatie! Vraag hier eenvoudig een prijsindicatie aan.

Close
Go top