De mogelijkheden van keukenrenovatie | Wolters Renovatie Keukens

De mogelijkheden van keukenrenovatie

De mogelijkheden van keukenrenovatie. Een keuken kan lang meegaan. Maar aan alles komt een eind en smaken kunnen in de loop der tijd veranderen. Tegenwoordig neemt men gemiddeld iedere 8 jaren een nieuwe keuken, die matcht met de mode en smaak van dat moment. Echter, wie zo vaak een nieuwe keuken neemt én hoogwaardige kwaliteit verlangt, wordt elke 8 jaren redelijk in de beurs getroffen – terwijl dat niet per se nodig hoeft te zijn.

De meeste mensen die overwegen om een nieuwe keuken te nemen, zijn niet op de hoogte van een belangrijk alternatief: keukenrenovatie. Dit gaat uit van de basiselementen die reeds in een keuken aanwezig zijn, maar kan enorme impact hebben op de uitstraling en het gevoel van een keuken. Vaak is dat precies wat men eigenlijk zocht en is het helemaal niet nodig om een compleet nieuwe keuken uit te zoeken.

Veelvoorkomende problemen met nieuwe keukens

Men constateert dat de huidige keuken niet meer voldoet aan de eisen en wensen, en besluit eens te Googelen naar wat impressies van moderne keukens. De één bestelt een brochure, de ander belt een paar kennissen om te vragen naar ervaringen met keukenzaken. Maar iedereen komt hoe dan ook aan op het onvermijdelijke punt: de prijsopgave. Deze bedraagt al gauw €10.000 of hoger.

Vervolgens gaat men een afweging maken, waarbij concessies gedaan moeten worden. Minder betalen betekent minder kwaliteit of een keuken die nieuw is, maar toch nét niet precies wat iemand zoekt. Akkoord gaan met de offerte houdt in dat spaarpotjes moeten worden aangebroken, die eigenlijk ergens anders voor bedoeld waren. Op deze manier is de nieuwe keuken een kwestie van kiezen tussen verschillende kwaden.

De mogelijkheden van keukenrenovatie

Keukenrenovatie. Met keuze uit veel stijlen, uitvoeringen, opstellingen en materiaalsoorten. De meeste mensen kiezen voor een keuken met een eigentijdse look. Het is een stijl die een breed publiek aanspreekt en gemakkelijk te combineren is met de verdere inrichting van het huis. Moderne keukens passen bij zowel een modern als klassiek interieur. Met strakke, rechte lijnen en aankleding in wit hoogglans, is deze stijl op het moment zeer populair.

Keukenrenovatie kost vaak een derde van de prijs die een nieuwe keuken gekost zou hebben. Dat betekent dat men veel geld overhoudt om anders te besteden. Ook is de keuze voor keukenrenovatie milieubewust en verantwoord, omdat nog goed functionerende onderdelen niet zomaar worden weggegooid. Dat noemen wij bij Wolters Keuken Renovatie nou een verstandige keuze. Ontdek de mogelijkheden van keukenrenovatie via onze handige calculator.

Close
Go top