Kleurgebruik in uw Keuken | Wolters Renovatie Keukens

KLEURGEBRUIK IN UW KEUKEN

Als u kiest voor keukenrenovatie, dan komt u voor een aantal keuzes te staan. Allereerst wordt er gekeken naar een mooi design en vervolgens wordt heeft u de keuze uit verschillende grepen om het aanzicht van uw keuken compleet te maken.

De kleur van de keuken is minstens zo belangrijk. Een keuken gaat natuurlijk jarenlang mee en daarom is het verstandig om hier goed over na te denken. Kiest u voor tijdloos wit of is het juist een sprekende kleur die het beste bij uw interieur past? Om de keuze iets makkelijker te maken hebben wij wat tips en gouden kleurencombinaties op een rijtje gezet:

Het combineren van kleuren

Bent u van plan om kleuren te combineren in uw keuken? Dan kunt u gebruik maken van een kleurencirkel. In deze cirkel zijn alle kleuren te zien die er zijn. Bij het kiezen voor een kleur is het verstandig om rekening te houden met de volgende punten:

 • Complementaire kleuren, kleuren die tegenover elkaar op de kleurencirkel liggen, versterken elkaar. Zo zal een schaal met sinaasappels extra oranje lijken in een keuken met blauwtinten en zo zorgen de sinaasappels er weer voor dat de keuken helder blauw lijkt.
 • Bent u juist op zoek naar een keuken met een serene uitstraling? Dan kunt u het beste kleuren combineren die dicht bij elkaar op de kleurencirkel liggen.
 • Kleuren hebben vaak een warme of koele ondertoon. De kleuren geel en roze kunnen uw keuken warmte geven. Ook houttinten kunnen de keuken voorzien van een knusse ambiance. U kunt ervoor kiezen om uw gehele keuken te voorzien van een warme kleur, maar met enkel accessoires kunt u hetzelfde effect bereiken. Houdt u meer van een frisse uitstraling? Dan kunt u het beste kiezen voor blauw- of grijstinten.
 • De kleuren zwart en wit zijn technisch gezien geen kleuren en staan daarom niet in de kleurencirkel. Maar ze worden juist veel gebruikt in de keuken en zijn perfect te combineren met kleur. Met zwart kun je een kleur versterken en met wit juist afzwakken.

Welke kleur past bij welke stijl?

Bij Wolters Renovatie Keukens hebben we verschillende stijlen voor u samengesteld. Zo kunt u gemakkelijk de kleuren kiezen die perfect aansluiten bij uw favoriete woonstijl.

 • Landelijk
  Een landelijke keuken wordt gekarakteriseerd door veel hout, nostalgische deurtjes en sierlijke afwerkingen. Wittinten zijn uitermate geschikt bij een landelijke keuken maar ook zachte pastelkleuren versterken de landelijke sfeer. Matte materialen maken deze stijl compleet.
 • Modern
  Houdt u niet van tierelantijntjes? Dan kunt u het beste kiezen voor een moderne keuken. Deze keukens worden gekenmerkt door hun strakke en minimalistische design. Een moderne woonstijl combineert perfect met zwart en wit, maar ook grijstinten doen het goed. Hoogglans materialen maken een moderne keuken helemaal af.
 • Kleurrijk
  Bent u dol op kleur of wilt u dat de keuken de eyecatcher van uw huis wordt? Dan is een gekleurde keuken helemaal geen slecht idee. U kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een fel rode keuken die direct de aandacht trekt of voor een zachte pasteltint zoals oudroze wat weer mooi te combineren is met een rustig wit blad of houten details. Met keukenkleuren kunt u spelen en er zijn veel opties en combinaties mogelijk.

Gouden kleurencombinaties

Weet u nog niet zo goed welke richting u op wilt? Met deze gouden kleurencombinaties gaat u in ieder geval nooit de fout in, ongeacht uw woonstijl.

 • Wit en grijs
  Wit is een zeer populaire kleur voor de keuken en dat is niet zonder reden. Een witte keuken oogt licht, schoon en zorgt voor een serene uitstraling. Verder kan wit prima gecombineerd worden met kleurrijke accessoires. Door witte keukenkastjes te combineren met een veilig maar stoer grijs aanrechtblad blijft uw keuken tijdloos en past daarnaast perfect bij iedere woonstijl.
 • Wit en hout
  Door wit te combineren met hout creëert u een rustige en landelijke sfeer. Wit zorgt wederom voor een rustige uitstraling maar de houttinten geven de keuken net iets meer warmte.
 • Wit en zwart
  Met deze gouden combinatie zit u altijd goed. Witte hoogglans keukenfronten met een strak zwart blad zorgen voor een moderne en tijdloze uitstraling. Maar met een matte tint kan juist een landelijke sfeer gecreëerd worden. De materialen en afwerking bepalen uiteindelijk de uitstraling en stijl van de keuken

Op onze website vindt u ons gevarieerde aanbod aan keukenfronten. Via onze handige calculator kun u gemakkelijk een prijsindicatie aanvragen. Wilt u inspiratie opdoen of wilt u extra advies op het gebied van keukenkleuren? Kom dan langs in onze showroom, wij helpen u graag verder met het vinden van de perfecte kleurencombinatie!

Close
Go top