Keukendeurtjes overspuiten | Wolters Renovatie Keukens

KEUKENDEURTJES OVERSPUITEN OF VERVANGEN?

Keukendeurtjes overspuiten of vervangen, een veelvoorkomend dilemma als het gaat om het renoveren van een keuken. Eén ding is zeker: om de keuken een andere look te geven, is het helemaal niet nodig om de hele keuken er direct uit te slopen. Er zijn nog heel veel andere opties. Hier bespreken we er twee die ook nog eens een stuk eenvoudiger zijn: u kunt uw keukenkastjes overspuiten of u kunt ze vernieuwen. Hoewel overspuiten de goedkopere oplossing lijkt, hoeft dit helemaal niet het geval te zijn!

Vervangen en veranderen

Keukenkastjes bepalen voor een groot deel de sfeer van uw keuken. Als deze vervangen worden, ziet de keuken er ineens compleet anders uit. Op deze manier kunt u uw keuken een geheel andere stijl geven. In plaats van landelijke kastjes kunt u nu bijvoorbeeld kiezen voor een moderne variant. Vergeet hierbij de grepen niet! Deze zijn er in veel verschillende soorten en maken de nieuwe keukenkastjes helemaal af. Als u kiest voor overspuiten zal de keuken er wel anders uit gaan zien, maar de stijl blijft in principe hetzelfde.

Wij raden een renovatie altijd aan als de kastjes beschadigd zijn, de deurtjes niet meer goed sluiten of als de folie loslaat. In deze gevallen is er meer onderhoud nodig dan alleen een likje verf. U kunt er dan beter voor kiezen om uw keukendeurtjes te vervangen in plaats van deze over te spuiten. Wij hebben een zeer divers aanbod aan keukendeurtjes. Zo kunt u kiezen uit verschillende kleuren, materialen en stijlen. U zou dus kunnen kiezen voor een compleet ander design. Maar als u nog tevreden bent met de stijl van uw huidige keuken, dan laten wij hem er weer uitzien als nieuw.

Keukendeurtjes overspuiten of is vervangen een betere optie?

Als u kijkt naar de kosten van het overspuiten van uw keukendeurtjes of het vervangen van de deurtjes dan zult u zien dat de kosten vergelijkbaar zijn. Waarom zou u dan niet voor hetzelfde geld de keuken flink onder handen nemen? Een complete renovatie kan namelijk al voor slechts 30% van de nieuwprijs van een keuken. U hoeft uiteraard niet te kiezen voor een complete renovatie. Als u een paar keukenkastjes wilt opknappen, is dat helemaal geen probleem. U kunt bij Wolters Renovatie Keukens aangeven om hoeveel kastjes het gaat en dan gaan wij voor u aan de slag.

Kiest u toch liever voor het overspuiten van de keukendeurtjes? Dan kunt u dat uiteraard zelf doen. Voor een perfect afgewerkt resultaat kunt u ook een bedrijf inhuren die de deurtjes voor u schildert of overspuit. Zij verwijderen de folie van de keukenfrontjes en spuiten de deurtjes in de door uw gekozen kleur. Alleen bij hoogglans keukendeurtjes raden wij af om te gaan schilderen. U blijft dan namelijk vuil, stof en haartjes zien. U kunt de kastjes dan beter renoveren of vernieuwen.

Wij begrijpen dat u eerst nog wat meer informatie nodig heeft om de knoop door te hakken. Met onze handige calculator krijgt u vrijblijvend een prijsindicatie van uw gewenste renovatie toegestuurd zodat u snel en makkelijk weet aan wat voor kosten u moet denken. Voor persoonlijk advies kunt u telefonisch contact met ons opnemen en u bent natuurlijk altijd van harte welkom in één van onze showrooms!

Close
Go top