Keuken opknappen | Wolters Renovatie Keukens

Laat Keukens opknappen door een Professional. Kies Wolters Renovatie KeukensHet is alweer 2019. Alweer een nieuw jaar. En met elk voorbijgaande jaar lijkt die oude keuken steeds weer een stuk ouderwetser uit. De scharnieren piepen, het folie van de keukendeurtjes laat los en het inmiddels versleten keukenblad zit vol krassen en vlekken. Kortom: hoog tijd om die oude keuken op te knappen!

Keuken vernieuwen

Met de wens voor een opgeknapte keuken, is de eerste stap gezet. Op naar de tweede stap: nu kan besloten worden op welke manier de keuken wordt opgeknapt, zodat hij er weer als nieuw uitziet. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden om uit te kiezen. De beschikbare opties verschillen op basis van kosten, duur van verbouwing en mate van ingreep. Hierdoor is er voor iedereen altijd wel een geschikte keuze voor het vernieuwen van een keuken.

Goedkoop opknappen van keuken

Voor veel mensen klinkt het opknappen van een keuken als een afschrikwekkend project. Dat komt omdat er veelal wordt gedacht aan een volledige renovering. Zo’n totale vervanging van een keuken gaat over het algemeen gepaard met een enorme kostenpost. Een kostenpost die zowel in geld als tijd zeer rovend is. Zeker voor mensen met een kleine portemonnee is geen ingreep waar licht over wordt gedacht. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop goedkopere alternatieven om uit te kiezen.

Kleinschalige opknapbeurt van de keuken

Het is namelijk helemaal niet nodig om de gehele keuken in één keer op te knappen. Dat kan natuurlijk ook in verschillende fases. Al volstaat in sommige gevallen één kleine ingreep ook al. Door de keukendeurtjes te voorzien van een nieuw likje verf kan een keuken er al snel een stuk frisser uitzien. Zeker wanneer er wordt gekozen voor een geheel andere, meer eigentijdse kleur. Een nadeel hieraan is dat er aardig wat tijd in kan gaan zitten. Zeker wanneer men er zelf mee aan de gang gaat.

Vervang keukendeurtjes

Een goed alternatief is het vervangen van de deurtjes. Bij dit proces kunnen meteen de piepende scharnieren worden vervangen. Daarnaast kan een keuken een geheel nieuwe look krijgen, wanneer er wordt gekozen voor nieuwe frontjes. Die oude keuken zal nauwelijks nog te herkennen zijn na de make-over. Bij het vernieuwen van de deurtjes kan ook nog verder in detail worden nagedacht over de uitstraling. Zo kunnen er nieuwe grepen en hendels worden bevestigd, waardoor een keuken een mooie persoonlijke sfeer krijgt.

Volop keuze

Wellicht lijkt de keuze wat minder dan wanneer wordt gekozen voor een nieuw kookstation, maar dat is zeker niet het geval. Keukendeur zijn verkrijgbaar met allerlei soorten frontjes. Van simpele budget uitvoeringen tot perfecte luxueuze frontjes afgewerkt met schitterende hoogglans lak. Datzelfde geldt voor de grepen en hendels. Het uitgebreide aanbod varieert van antieke robuuste ontwerpen tot schitterende moderne en industriële designs. Voor ieder wat wils dus!

Keuken renoveren als opknapbeurt

Voordat men dus denkt aan het volledig verbouwen van het complete keukenblok, is het verstandig om te bepalen hoe groot het budget is en in hoeverre zo’n volledige verbouwing nodig is. In de meeste gevallen is een kleine renoverende ingreep al meer dan genoeg. Een nieuw keukendeurtje, een likje verf en een keuken kan er als nieuw uitzien. Een budget opknapbeurt waarmee men weer jaren vooruit kan.

Close
Go top