Goedkope keukens | Wolters Renovatie Keukens

Goedkope keukens of kiest u voor renovatie?

Op televisie kom je bijna tijdens elk reclameblok wel een commercial tegen waarin goedkope keukens worden aangeboden. Een prachtige nieuwe keuken met allerlei features en technische snufjes die zelfs in een penthouse in één van de huizen van Donald Trump niet verkeerd zou staan. Dat lijkt allemaal ontzettend aantrekkelijk, totdat ze komen met de punchline. Voor maar… Hoe veel?! Want inderdaad, die prijs is schrikbarend. En dan niet in de goede zin van het woord.

Hoewel vaak beweerd wordt dat de keuken goedkoop is, moet de doorsnee Nederlander diep in de buidel tasten voor zo’n aankoop. Terwijl er genoeg goedkopere alternatieven zijn!

Goedkoper alternatief

Het is helemaal niet nodig om zo’n sterk afgeprijsde – maar alsnog zeer prijzige – keuken aan te schaffen. Veel mensen willen een goedkoper alternatief. Dat is hartstikke logisch, want waarom zou je kiezen voor een compleet nieuwe keuken met een ontzettend duur prijskaartje, als je voor datzelfde geld ook kunt kiezen voor een tweede optie? Een optie waarbij je ook nog eens geld overhoudt om bijvoorbeeld lekker van op vakantie te gaan.

Keuken renoveren

Het goedkopere alternatief is om je keuken te renoveren. Het is helemaal niet per se nodig om een oude keukenblok volledig eruit te slopen. Het is vele malen makkelijker om een deel van die keuken te laten staan. Zo kan een keuken eenvoudig vanuit een al bestaande basis worden vernieuwd. Afhankelijk van een budget zijn er verschillende manieren om een keuken te renoveren. De methode bepaalt hoeveel van de oude keuken blijft staan en hoeveel wordt vervangen.

Goedkoopste optie

Voor mensen met een klein budget is het erg voordelig om een keuken simpelweg te voorzien van een nieuw likje verf. Schilder alle keukendeurtjes in een nieuwe frisse kleur en je zult zien dat de complete uitstraling van een keuken als nieuw oogt. Heb je iets meer budget? Denk er dan eens over na om de hendels en grepen van keukendeurtjes en keukenlades te vervangen met nieuwe, klassieke, industriële of eigentijdse varianten. Voor een speels effect kun je gebruik maken van verschillende soorten grepen.

Volledige renovatie

Een wat uitgebreidere optie is de complete renovatie van een keuken. Dit kostenplaatje is uiteraard wat groter dan het schilderen van frontjes. Toch is een complete renovatie nog steeds een veel goedkoper en tevens minder tijdrovend alternatief voor het plaatsen van een nieuwe keuken. Bij een volledige renovatie worden frontjes, keukenblad en lades vervangen.

Hierdoor kun je zelf, net zoals bij de aanschaf van een nieuwe keuken, helemaal zelf bepalen welke nieuwe frontjes en lades je wilt plaatsen. Er is volop keuze uit kleuren, materialen, reliëfs en accessoires zoals grepen en knoppen. Datzelfde geldt voor het keukenblad. Daarnaast heeft een dergelijke renovatie nog een ander groot pluspunt. Je behoudt de basis van je oude keuken, waardoor je al je servies, bestek en producten op dezelfde vertrouwde plek kunt terugvinden. Handig toch?

Het kan goedkoper

Dus de volgende keer dat je rustig televisie aan het kijken bent en weer wordt lastiggevallen met een commercial over een aanbieding van een nieuwe keuken, denk dan aan het goedkopere en minder tijdrovende alternatief: een renovatie van je huidige keuken. Vraag eenvoudig een prijsindicatie aan via de handige calculator.

Close
Go top